Chakula B.V. Afrikaanse kookworkshop

Adres De Amsterdamse Kookschool, Binnen Bantammerstraat 15 1011 CH Amsterdam
Contact 06-11744794 info@chakulabv.com

Net als een Afrikaanse expeditie is de weg naar het eindproduct van een kookworkshop een ware ontdekkingstocht, kunnen er onbereisde exemplaren worden gespot en wordt daar vervolgens lustig op los geschoten… met camera’s. Maak jacht op een vier uur durende culinaire safari en bespeur de Keniaanse keuken met Chakula B.V.


Tijdens deze culinaire safari leer je in vier uur tijd alle ‘ins-and-outs’ kennen van de Keniaanse keuken. Al dan niet in traditionele klederdracht (die keuze is aan jou). Je bereidt samen met de andere aanwezigen een uitgebreid feestmaal onder begeleiding van de dames van Chakula B.V. Meerdere voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die kenmerkend zijn voor de cultuur die de 44 inheemse tribes als geheel vormen. Na het bereiden, wordt het tijd om aan te vallen. Zo smul je uitgebreid van je eigen creaties, gepaard met wat traditionele (alcoholische) dranken, zoals Tusker bier, een tropische cocktail en Keniaanse koffie of thee. Als de laatste smakelijke hap en slok genomen zijn, is het tijd om het feestje af te ronden. Maar niet voordat je de recepten als presentje hebt ontvangen, zodat thuis ook de harten veroverd kunnen worden door de Keniaanse keuken. Het gehele menu dat bereid wordt, ziet er als volgt uit:


Voorgerecht
:

Sambusas - gefrituurde driekhoekvormige pastijtjes. De pastijtjes zijn gevuld en worden geserveerd met verschillende sausjes.

 

Kachumbari - een frisse salsa salade gemaakt met blokjes tomaten, koriander en citroensap.

  

Hoofdgerecht:

Chapati - De Keniaanse Chapati heeft zijn origine in de invloed van de Indiase gemeenschap in Kenia. Deze chapaties worden gemaakt van een deeg van bloem die eerst wordt opgerold voordat die in een platte ronde vorm wordt gekneed. Het deeg wordt dan in een koekenpan gebakken zodat die knapperig blijft aan de buitenkant maar zacht en vochtig in het centrum. Chapatis kunnen worden beschouwd als aan speciale Keniaanse traktatie!

 

Stoofpot - Een Keniaanse stoofpot kan uit meerdere vleessoorten bestaan: kip, lam of rund. Het bestaat ook uit een aantal groentes zoals wortels, doperwten en aardappelen. De saus wordt meestal gemaakt met tomaten, uien, zout en peper en de essentiële mchuzi mix!

 

Gegrildekip “kuku choma” - Een Keniaanse menu is niet compleet zonder een nyama choma oftewel vlees van de gril! Dit kan kip zijn maar ook geit, rundvlees of vis. 

 

Pilau - Dit is een geweldige combinatie van rijst en een explosie van smaken en specerijen. Deze rijst is heerlijk in combinatie met een vlees stoofpot, wat verse tomaten en uien. 

 

Vegetarische mungbonen curry - Dit gerecht is fantastisch voor vegetariërs! Simpel maar exotisch, gekruid, lekker romig met een intense kokossmaak. 

Mukimo - zoete aardappelen met mais en diverse soorten bonen.

 

Ugali - stijve havermoutpap, die met de handen wordt gegeten. De havermoutpap wordt vaak vergezeld met een curry of een stoof

 

Sukuma Wiki - boerenkool met olie, uien en tomaten

  

Desserts:

Mahamri - traditionele Swahili donuts

Keniaanse Chai-thee

Keniaanse koffie

 

Speciale dranken van de dag:
Tusker Lager – Keniaans bier - De Kenianen houden van hun bier! De naam komt van het mannetjes olifant uit Oost Afrika. Dit unieke bier is de trots van Kenia. Op elk label van dit bier staan de woorden ‘Bia Yangu Nchi Yangu. Dat is Swahili voor “mijn bier mijn land”! 

'Chakula' tropische cocktail - Deze speciale cocktail zal je naar een staat van tropische gelukzaligheid door de eindeloze, witte stranden van de kust van Kenia. Het zal uw smaakpupillen strelen en breng de warme en zonnig weer midden in het hart van Amsterdam! Het is speciaal gemaakt voor de dames die niet houden van bier. We zullen ook een cocktail zonder alcohol voor de ‘Bobs’ van de dag en de niet-alcohol drinkers!


Kenia heeft een levendige cultuur die wordt gevormd door 44 verschillende etnische tribes. Op sommige momenten vormen deze stammen gezamenlijk één geheel. Met name als het om eten gaat. Want eten verbindt. Op hun eigen wijze dragen ze allen een steentje bij aan de typische Keniaanse keuken. Dit zie je terug in een "Chakula" wat in het Swahili "eten" betekent. Beter nog: het is dé Keniaanse wijze van het vieren van authentieke, verse en smakelijke ingrediënten die samenkomen in traditionele bereidingen en gerechten. Rijke smaken, verrassende texturen en een feestje om te bereiden én van te eten. Niet alleen voor de Kenianen zelf, maar voor iedereen die van eten houdt. En om de vonk voor de liefde voor deze keuken over te laten slaan, hebben Caroline, Stella, Olive en Bilha de handen ineengeslagen. Onder de naam Chakula B.V. verzorgen zij vanuit Amsterdam graag jouw catering als er wat te vieren valt en geven zij hun Keniaanse trots door via georganiseerde kookworkshops.

vorige pagina

Contact opnemen